Home

In de afgelopen drie decennia is de nadruk op STEM (wetenschap, technologie, engineering, wiskunde) steeds groter geworden als een mogelijke oplossing om het aantal studenten dat voor een loopbaan in STEM-richtingen kiest, te vergroten. De nadruk op STEM gaat door met een toenemend aantal STEM-centra in het VK of MINT-centra (wiskunde, informatietechnologie, natuurwetenschappen, technologie) in Duitsland. STEM-literatuur legt de nadruk op het ondersteunen van ontwerpgericht denken, zo heeft het Turkse ministerie van Onderwijs verschillende updates doorgevoerd in het curriculum van de basis- en middelbare school om ontwerpgericht denken toe te voegen aan het curriculum. 2023 Vision heeft als doel om ontwerpstudio’s toe te voegen aan alle scholen, en de Raad voor Hoger Onderwijs (YÖK) heeft ook ontwerpgericht denken toegevoegd aan de lerarenopleiding. Aan de andere kant onderstrepen Europese rapporten het gebrek aan een coherente visie op ontwerpen gebaseerde pedagogiek.

Uitgaande van deze behoefte zullen lerarenopleidingen in dit project nadenken over hoe ontwerpprojecten kunnen worden benut om de samenhang en relevantie van de instructie te verbeteren. Het grootste nieuwe aspect van dit project is dat de nadruk op het voltooien van de ontwerpproducten is verlegd naar het creëren van een leeromgeving rond ontwerpproducten. Eerdere studies richtten zich vooral op het voltooien van ontweerpproducten. Dit project heeft tot doel de nadruk op de leeromgeving die rond de ontwerpproducten is gecreëerd, te veranderen. Door naar de aard ervan te kijken, is het project het eerste in zijn soort over op ontwerp gebaseerde pedagogiek. Het project zal richtlijnen bieden voor lerarenopleidingen en leraren door activiteiten te presenteren die interdisciplinair denken ondersteunen en beoordelingsitems aanbieden om ontwerpgerichte pedagogiek te meten. Het project begint met het maken van het Booklet of Design Based Pedagogy. Daarna verschuift het project naar praktische toepassingen van ontwerpgebaseerde pedagogiek en online leren via eTwinning-projecten. Bij het maken van het Booklet of Design Based Pedagogiek zal het belangrijkste doel zijn om een ​​gemeenschappelijk kader en een reeks activiteiten aan te bieden om ontwerpgebaseerde pedagogiek te implementeren. De partners maken samen het boekje dat drie stappen omvat: (1) Herziening van ontwerpuitdagingen en ontwerpproducten in Europese lerarenopleidingsprogramma’s, (2) Ondersteuning

Wetenschappelijke en technische praktijken met kritisch denken, (3) beoordeling van op ontwerp gebaseerde pedagogiek. Het beoordelen van ontwerpuitdagingen en ontwerpproducten in Europese lerarenopleidingen zal helpen om een ​​beeld te krijgen van de bestaande praktijken in Europese lerarenopleidingen. In de volgende stap zullen activiteiten worden gecreëerd die kritisch denken ondersteunen bij het omgaan met wetenschappelijke en technische praktijken. Ten slotte zullen de partners werken aan het creëren van tools voor het beoordelen van de ontwerpgebaseerde pedagogiek. Na het bekijken van de bestaande praktijken, biedt het boekje richtlijnen voor het implementeren van op ontwerp gebaseerde pedagogiek met kritisch denken en manieren om ontwerppedagogiek te beoordelen.

Het boekje is opgesteld in het Engels en daarna vertaald in het Italiaans, Spaans, Turks en Nederlands. Alle documenten zijn toegankelijk door te klikken op verschillende taalopties onder intellectuele outputs. 
Het projectteam werkte aan het organiseren van hun cursussen (zoals het aanbrengen van wijzigingen in ECTS) en bood de volgende voorbeeldcursus aan voor alle docenten: https://designbasedpedagogy.wordpress.com/